ЦСРИ "Света Анна" - Карнобат

ЗА ТЕБ ВИНАГИ ИМА ПРОТЕГНАТА РЪКА!

ЗАЕДНО ЩЕ УСПЕЕМ!

За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш
Четвъртък, 12 Април 2012г. 08:50ч.

 

Очаквам да мина през живота само веднъж.

И затова, ако има някое добро,

което мога да сторя, или внимание,

което да проявя към друго човешко същество,

нека направя това сега, нека не отлагам

и не го пренебрегвам, защото повторно

не ще мина по този път.

Уилям Пен

В сърцето на всеки човек е заложено доброто, то е част от човешката същност. Пример за истинска човечност е инициативата на София Сити Лайънс клуб – тридневна великденска благотворителна изложба в полза на децата от Център за социална рехабилитация и интеграция „ Св. Анна”.

Началото й беше поставено на 10 април в галерия „ Форум”, гр. София, като на ценителите на изкуството се предлагат творби от различни жанрове: скулптура, живопис, иконопис, рисунка и др.

На събитието се отзоваха Пенко Атанасов, депутат от БСП в Народното събрание, Георги Димитров – кмет на Община Карнобат, Златина Пенева – директор на ЦСРИ „ Св. Анна”, членове на Лайънс клубове и много други, съпричастни на благородната кауза. Интересът към изложбата беше подсилен и от присъствието на артиста Калин Сърменов ( Милото), който е и вицепрезидент на София Сити Лайънс клуб.

Чрез великолепни джаз изпълнения за доброто настроение на гостите се погрижи Владимир Радулов.

Г-жа Тереза Янева – Стратиева, президент на София Сити Лайънс клуб, откри изложбата и обяви нейната цел - набиране средства за закупуване на интерактивна дъска за ЦСРИ „ Св. Анна”.

Г-н Георги Димитров благодари на организаторите и от името на Община Карнобат закупи първата картина.

Г-жа Зл. Пенева разясни същността на ЦСРИ и също отправи думи на благодарност към инициаторите на изложбата и всички присъстващи, социално ангажирани към децата със специални потребности.

„ Доброто няма име” – така символично беше наречен жестът на господин, който направи лично дарение от 1000лв. и пожела да остане анонимен. Волята на дарителя е да се подпомогнат индивидуално две деца, които имат най-голяма финансова потребност.

Красивият жест на София Сити Лайънс клуб към ЦСРИ „ Св. Анна” връща достойното място на доброто в нашето ежедневие и е пример за хора, извършващи безкористно добри дела.

sam_1138sam_1141sam_1143sam_1155sam_1159sam_1169